יום חמישי, 22 בדצמבר 2011

הכנת קפה שחור

מתכון להכנת קפה שחור במספר צעדים פשוטים
מיועד להכנת קפה בקומקום למקרה שאין לכם גזיה \ פינג'אן, או שאיו לכם זמן לבשל.

הרכיבים הדרושים:
  • קומקום חשמלי (שבתוכו מים טריים) מחובר לחשמל
  • כוס מזכוכית בגודל קטן עד בינוני (עדיף יבשה)
  • כפית מתכת
  • קפה שחור טרי
  • סוכר לבן או חום
    הוראות הכנה:
    1. פותחים את שקית הקפה ומריחים את הניחוח (חלק מחווית הקפה)

    2. ממלאים כפית גדושה (מאוד) של קפה ושמים בתחתית הכוס. תוציאו את הכפית מהכוס :)

    3. מרתיחים את המים ומיד עם רתיחתם (כל עוד המים מבעבעים) מוזגים אל תוך הכוס, כ-3/4 מקיבולת הכוס.

    4. כעת ניתן לראות איך הקפה מתבשל בתוך הכוס. שימי לב - לא לערבב!

    5. השלב הבא בהכנה זה לפזר את כפית שטוחה של סוכר באופן שווה על גבי שטח הכוס - כאשר יש לנסות ולכסות את שטח הנוזל כולו על ידי פיזור אחיד, עד כמה שניתן. שיטת הכנה זו מאפשרת להוריד את גרגירי הקפה לתחתית הכוס על ידי גרגירי הסוכר ששוקעים ומתבשלים בדרך למטה (לא הוכח מדעית).

    6. לאחר דקה מערבבים - הקפה מוכן! השתדלו שבזמן העירבוב, הכפית לא תיגע לתחתית הכוס.

    * במידה ומשאירים את הכפית בתוך הכוס בזמן מזיגת המים, הכפית "לוקחת" אליה חלק מהחום של המים הרותחים - ובזאת מפחיתה את רמת הבישול של הקפה השחור. (גם לא הוכח מדעית אבל הגיוני). שתייה מהנה!